Tarieven en vergoeding

 

Kosten 18 jaar en ouder

Sinds 1 januari 2022 wordt geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen op een nieuwe manier in rekening gebracht. Deze nieuwe manier heet ‘het zorgprestatiemodel’. Uw zorgverzekeraar blijft de zorg vergoeden, dat verandert niet. De opbouw van de rekening wordt vereenvoudigd. Hierdoor wordt het duidelijker wat uw zorgverzekeraar voor u heeft betaald.

Eigen risico per kalenderjaar
De betaling van het eigen risico per kalenderjaar is een belangrijke verandering bij het zorgprestatiemodel. Eerder kon u 365 dagen in zorg blijven, waarbij de zorg alleen ten laste kwam van het eigen risico van het jaar waarin de zorg startte. Dit wordt anders.

U gaat nu per nieuw kalenderjaar eigen risico betalen. Dit is een besluit van de overheid.

Vergoeding vanuit de basisverzekering (18+)

Om voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen heeft u nodig:

Een geldige verwijzing van de huisarts met een datum van voor uw eerste consult op grond van een vermoeden van een stoornis zoals geclassificeerd in de DSM 5; bij klachten zoals bijv. depressie, angst, trauma of problemen te maken met de persoonlijkheid.

Psychologenpraktijk Met aandacht centraal heeft contracten met de volgende zorgverzekeraars:

DSW en inTwente zorgverzekeraar, Stad Holland, A.S.R basisziektekostenverzekeringen, de Amersfoortse en Ditzo alsmede Menzis, Anderzorg NV en ONVZ. Mocht u een andere zorgverzekeraar hebben, dan kunt u toch voor vergoeding in aanmerking komen. U ontvangt in dat geval een factuur na iedere sessie. Deze kunt u  declareren bij uw zorgverzekeraar. Met een naturapolis is de vergoeding ongeveer 75%. Kijkt u voor de exacte hoogte van de vergoeding uw polisvoorwaarden na. Heeft u een budgetpolis? Dan kunnen er extra restricties gelden. Vraag na bij de zorgverzekeraar of vergoeding mogelijk is of niet.

U kunt ook besluiten om de gesprekken niet te declareren en deze geheel zelf te betalen. Of zich aan te melden via 1NP, waarbij de praktijk is aangesloten: https://www.1np.nl/aanmelden (zij hebben met alle verzekeraars een contract).

Tarieven zijn vastgesteld door de NZA (Nederlandse zorgautoriteit).Er is ook nog een zogenaamd onverzekerd zorg-product (OZP*). Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en geldt bijvoorbeeld voor klachten zoals burn-out.

Tarieven:

-Intake gesprek (uur gesprek, half uur verslaglegging, behandelplan): 145*

-Consult tarief: Euro 97,50* (consult a 50 minuten en 10 minuten administratie).

EMDR-consult van anderhalf uur: Euro 145*.

*Genoemde bedragen zijn inclusief btw.

*Een belangrijke voorwaarde heeft betrekking op het afzeggen van afspraken. Indien een afspraak binnen 24 uur van te voren afgebeld wordt of wordt verzuimd, dan brengt de praktijk 75 euro in rekening.

 

 

 

 

Running therapie: Tarieven en vergoeding

De prijs per individuele sessie is Euro 75* per uur.

 

Enkele verzekeraars vergoeden op de aanvullende polis running therapie tot een bepaald maximum. Neem bij twijfel over uw polis contact op met uw ziektekostenverzekeraar. In sommige gevallen kan het zijn dat de werkgever of het UWV de kosten voor running therapie wil vergoeden. Het is raadzaam hier bij de werkgever naar te informeren.